Home » Turstier opptil 66 km fra Sławno. Måter å bruke tid på – Helgen 22.–23. juli

Turstier opptil 66 km fra Sławno. Måter å bruke tid på – Helgen 22.–23. juli

by Erlend Loe

Har du ikke en idé om en attraktiv rute for en spasertur rundt Sławno? Våre utfluktstips. Vi har valgt ut 3 interessante ruteforslag. De kan ha forskjellige lengder, så alle kan finne noe for seg selv. Sammen med Traseo tilbyr vi deg 3 ruter for en sunn spasertur opptil 66 km fra Sławno. Vi velger et annet sett hver uke. Se hvilke turstier i nærheten av Sławno som er verdt en tur i helgen.

Turstier nær Sławno

I samarbeid med Traseo har vi utarbeidet 3 turstier opptil 66 km fra Sławno, som andre turgåere har prøvd. Velg det beste for deg.

Sjekk været før du drar ut.

 • Vanskelighetsgrad: 1,0
 • Distanse: 25,33 km
 • Vandringens varighet: 6 timer og 36 minutter
 • Høyde: 49 m
 • Sum stigninger: 370 m
 • Totalt utforkjøringer: 365 moh

GR3miasto anbefaler turveien til innbyggerne i Sławno

Hovedmålet for vår siste fottur var Lame Valley. Det ligger i Przymuszewo Forestry i Zaborski Landscape Park. Den er preget av en ekstremt attraktiv natur med mange sjeldne, vernede planter. Landskapet kompletteres av krystallklare innsjøer og den buktende Kulava-elven. Hvis du vil utforske dette fantastiske stedet, kan du starte ruten i landsbyen Laska. Vi har imidlertid forbedret den med noen ekstra attraksjoner, inkludert vakre lobelia-innsjøer.

Naturreservat «Dolina Kulawy»:

For å bli kjent med den vakre naturen i naturreservatet brukte vi den pedagogiske stien som er merket i området. På den ene siden av elva går den over en ganske bred marksti, på den andre over en lite brukt skogssti, som sikkert kan utgjøre et hinder hvis man vil være ute og gå med barn i barnevogn. Det er også en gangvei i tre underveis som snor seg gjennom torvmyrene. Det er også et overbygd skur og benker i enden, et flott sted for en piknik. På den merkede naturstien kan du undersøke hele vanningssystemet til de lokale torvmyrene og utvide kunnskapen om fredede planter.

Lobelia Lakes:

Av alle lobelia-innsjøer som forekommer i vårt land, er 95% i Pommern. I tillegg til Polen finnes det også innsjøer av denne typen i Europa i Norge, Finland, Danmark og Skottland. De ligger i huler; lukkede, naturlige vannmagasiner var tidligere omgitt av furuskog, eikeskog og bøkeskog. Karakteristiske trekk ved lobelia-innsjøer er: sur reaksjon, liten mengde salt, mangel på mat, gjennomsiktig vann og sandbunn. Disse reservoarene skylder navnet sitt til den beskyttede Lobelia-sjøen, og det er grunnen til at bading er forbudt i de fleste av disse innsjøene. Om sommeren – med en skyfri himmel og tilsvarende lysbrytning – har vannet i disse innsjøene en vakker nyanse av turkis. På turen vår så vi innsjøene Nawionek og Piecki. Vi nådde dem via de lokale naturstiene som er merket i området og via Zaborski-turstien.
navigere


 • Vanskelighetsgrad: 2,0
 • Distanse: 21,94 km
 • Vandringens varighet: 6 timer og 14 minutter
 • Høydeforskjeller: 29 m
 • Sum stigninger: 267 moh
 • Totalt utforkjøringer: 267 moh

GR3miasto anbefaler ruten til innbyggere i Sławno

Sannsynligvis kjenner alle sanddynene i Slowinski nasjonalpark. Om våren eller høsten kommer barn hit på skoleturer, og om sommeren strømmer mange turister hit. I høytiden er det vanskelig å finne et sted og intime omgivelser på den lokale parkeringsplassen uten lemen i bakgrunnen. Så når bør du gå til sanddynene? Det er best når det er grått, trist og dystert, selvfølgelig bare tilsynelatende, for dette området er vakkert når som helst på året. Utenom hovedturistsesongen finner du ikke en sjel her, selv på de viktigste turstiene.

Hovedformålet med turen vår var å finne restene av den gamle Slowinski-skogen. For flere tusen år siden var området til dagens Slowinski nasjonalpark dekket med en tett eikeskog. Ifølge en av hypotesene ble skogen ødelagt av en enorm brann og restene av den ble slukt av havet og sanden over tid. Saltvann har derimot bevart restene av den eldgamle skogbrønnen. Pralaene er enorme tregrener som best sees om vinteren når tidevannet er sterkt og stranden er ganske bred. Om sommeren, når varmere strømmer kommer, bringer havet sand og skjuler nysgjerrigheten for de mange turistene 😉

Parkering / Hvor er det beste stedet å starte turen?

Vi starter og avslutter turen ved skogsparkeringsplassen i Czołpino. I sommersesongen er det betalt og veldig folksomt, om vinteren er det tomt. I lavsesongen tar vi ikke inngangspenger til nasjonalparken.

Vår reiserute:

Den første etappen av reisen vår er en sti som fører gjennom et skogkledd område mellom sanddyner og innsjøer midt i skogen – Dołgie Wielki og Dołgie Małe. I en våt sesong eller etter mye nedbør er det verdt å bevæpne seg med ankelhøye tursko, tross alt er terrenget ganske gjørmete og gjørmete. Det er imidlertid verdt å gå denne stien, om ikke annet på grunn av de frodige mose- og lavbestandene og de forskjellige treformene.

Så tar vi nordlig retning mot stranden.

En strand, som en strand, visstnok den samme som alle andre steder, men det er noe der inne som vi for eksempel ikke finner i Tri-City. Et interessant faktum er flate steiner, under hvilke den susende vinden har dannet forskjellige former. Når du går langs Gardno Spit, er kysten noen ganger bred, noen ganger veldig smal. I flaskehalsene når sanddynene nesten ut til havet. Etter noen kilometer av ruta dukker det endelig opp en eldgammel skog i horisonten, som ble blottlagt av en storm noen dager tidligere. Utsikten er imponerende! Her tar vi en lengre pause og observerer grenene på trærne, som er opptil to meter høye, og den utrolig formede bredden.

Prikken over i-en på turens rute er kvikksanden til Czołpińska-dynen. De aktuelle madwinene består av interessant gjengrodde mindre bånd, sandbakker og hauger. Noen steder får de gråbrune fargetoner, noe som beviser at de kommer fra forskjellige tidsepoker. Forløpet av vår rute er i stor grad basert på den rødmerkede nordlige turstien. Etter en stund, etter merkene, kommer vi også tilbake til parkeringsplassen hvor vi startet reisen tidligere.

Fottur sammen med 3miasto rekreasjonsgruppe:

navigere


 • Vanskelighetsgrad: 2,0
 • Distanse: 28,14 km
 • Vandringens varighet: 6 timer og 56 minutter
 • Høyde: 101 m
 • Sum stigninger: 1.074 moh
 • Totalt utforkjøringer: 1 070 moh

GR3miasto anbefaler ruten til turgåere fra Sławno

Valentinsdagen var en flott mulighet for en «Date med sanddynene». Fortryllet av vandringen gjennom sandfjellene på Slowinskikysten, la vi denne gangen av sted for å møte Madwinas som strekker seg mellom Czołpin og Łeba. Ruten på nesten 30 kilometer tillot oss å se de vakreste stedene, vanligvis utilgjengelige for den gjennomsnittlige turisten som besøker dette området. Men for de som er klare, ikke noe vanskelig!
navigere


Hvordan blir været?

Traseo.pl er en portal og gratis mobilapplikasjon for enheter som kjører Android- eller iOS-systemer. Her finner du over 200 000 ruter! Du kan ta opp dine egne spor mens du kjører eller følge rutene til andre brukere. Se etter reiseinspirasjon.

Ta bilder, legg til beskrivelser og send deretter den lagrede ruten til Traseo.pl. Du kan fortsette å redigere ruten. Du kan også dele den med andre Traseo-brukere eller holde den privat bare for deg selv. Oppdag alle Traseo-mulighetene, installer applikasjonen og gå på veien!

Hvorfor er det verdt å gå en tur?

Å gå gir resultater. Regelmessige turer hjelper mot stress og har en positiv effekt på sirkulasjonen. Dermed har de en positiv effekt på mental og fysisk helse. Trening er en viktig del av livene våre hvis vi ønsker å ta vare på helsen vår. Ikke alle har tid eller lyst til å trene. Vandring er en lett aktivitetsform og et godt alternativ for de som ikke liker sport. Selvfølgelig, hvis du er en aktiv idrettsutøver, er fotturer et flott tillegg.

Det bør være viktig å sørge for riktig mengde trening, spesielt for personer som gjør en stillesittende jobb. Inkluder daglige turer i planene dine, og du vil se hvordan de har en positiv innvirkning på ditt velvære.

Hvor mange skritt bør du ta per dag?
WHO slår fast at den daglige trinndosen for en voksen og frisk person bør være mellom 6000 og 8000 skritt per dag. I kontrast går personer med kroniske lidelser mellom 3500 og 5500 skritt om dagen.

Er det mye? Det kommer an på hvem. Hvis du ikke har vært oppmerksom og ikke har beveget deg mye, er det verdt å starte med korte turer og gradvis øke antall skritt for ikke å bli motløs. Selvfølgelig, jo flere trinn, jo flere fordeler, men det er ikke verdt å gå til ytterligheter. Alle har en dårlig dag eller føler seg dårlig fra tid til annen. Så ikke tving deg selv til å ta riktig antall skritt. Når kroppen din krever hvile, tillat det.

Vandring er en fin måte å tilbringe kvalitetstid med sine kjære. Hvorfor ikke kombinere det hyggelige med det nyttige? Møter du regelmessig en venn på kaffe? Eller kanskje du sitter foran fjernsynet med din bedre halvdel hver kveld? Prøv å foreslå en annen form for tidsfordriv og, hvis været er fint, gå en tur med dine kjære.

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment