Home » US Open: Nick Kyrgios slår ut forsvarende mester

US Open: Nick Kyrgios slår ut forsvarende mester

by Erlend Loe

For første gang i karrieren nådde Kyrgios kvartfinalen på Flushing Meadows. Hans største prestasjon er Wimbledon-finalen. Australieren tok deretter sin første ATP-tittel på tre år, og vant i Washington i august. Kort tid etter beseiret han Medvedev i en hard court-turnering i Montreal.

SE OGSÅ: US Open. Nick Kyrgios bøtelagt. Hvor mye må han betale?

– Jeg er bare glad for at jeg endelig kan vise talentet mitt i New York. Jeg har ikke hatt for mange vellykkede opptredener her, sa den glade Kyrgios. Hans rival i kvartfinalen blir en annen russer, Karen Khachanov. 27-spilleren beseiret Spanias Pablo Carreno Bust (nr. 12) 4-6 6-3 6-1 4-6 6-3.

Kyrgios hadde 21 ess på søndag. Hans vanvittige stil, som fungerer perfekt mot Medvedev, gjør ham til en seriøs utfordrer til US Open-mesterskapet.

I mellomtiden spilte Medvedev godt nok til å vinne alle de ni settene han spilte i uke én. Han så ut til å bli den første tennisspilleren som forsvarte trofeet i New York. Den første siden Roger Federer. Sveitseren vant US Open fem ganger på rad mellom 2004 og 2008. Medvedev vil også miste sin ledende posisjon på verdensrankingen. Tre spillere har en sjanse til å ta hans plass: spanjolene Rafael Nadal og Carlos Alcaraz, og norske Casper Ruud.

Kyrgios sprakk av humor på pressekonferansen etter kampen, til tross for at han først innrømmet at han slet med sin mentale helse. Han var rask med å legge til at han er stolt over å ha kommet tilbake fra noen «skumle steder» de siste årene.

– Jeg følte at jeg hadde det dårlig, at jeg ikke ville fortsette å spille. Så så jeg på de som stod meg nærmest og hvor mye jeg hadde sviktet dem. Jeg ville ikke gjøre det lenger – innrømmet han. Den utrolig talentfulle 27-åringen sa at han hadde valgt å fokusere på å komme i god fysisk form, noe som var tydelig da han kjempet sammen med Medvedev på en varm og fuktig kveld ved Arthur Ashes bane.

Wimbledon-finalisten, som har vunnet 26 av de siste 31 kampene, sa at alle disse prestasjonene har motivert ham til å trene enda hardere. – Jeg føler at jeg gjør folk stolte av meg nå. Det blir ikke sagt så mange negative ting om meg. Jeg ville bare snu fortellingen … – sa han.

Australieren kunne ikke la være å spille med journalister og foreslo at han ganske enkelt kunne trekke seg fra sporten hvis han vinner sin første Grand Slam-tittel i sitt siste forsøk i år. – Jeg er klar over at jeg reiser hjem neste uke. Jeg har kanskje tre kamper igjen, og da trenger jeg aldri å spille tennis igjen, avsluttet han med et smil.

MC, PA

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment