Home » Vil Salah spille i OL? «Vi har fortsatt et år på oss til å vurdere situasjonen»

Vil Salah spille i OL? «Vi har fortsatt et år på oss til å vurdere situasjonen»

by Erlend Loe

Rogerio Micale, treneren for Egypts U-23 fotballag, som klarte opprykk til Paris-OL for bare noen dager siden, ønsker at Liverpool-stjernen Mohamed Salah skal delta i OL-turneringen. Avgjørelsen ligger imidlertid hos den engelske klubben.

Han er ikke så opptatt av ideen, og det er sjefene og trenerne hans som vil bestemme om han skal tillate spilleren å spille i den olympiske turneringen. Under de olympiske leker i Tokyo 2021 har de allerede avvist én gang.

SE OGSÅ: Chelsea-spillere fremhevet. Den nyter stor prestisje

Paris-arrangementet er ikke inkludert i den offisielle FIFA-kalenderen, noe som betyr at klubbene ikke er forpliktet til å frigi spillerne sine. Datoen hans (26. juli – 11. august 2024) faller sammen med forberedelsene til den engelske ligaen, som vanligvis starter i første halvdel av august (sesongen 2023/24 starter 11. august).

Ledelsen i The Reds glemmer heller ikke at Salah vil forlate klubben tidlig i 2024 ettersom Africa Cup of Nations skal spilles i januar og denne turneringen er på den offisielle FIFA-kalenderen.

«Vi har fortsatt et år til å tenke på og vurdere situasjonen, men vi ser definitivt Salah i dette laget.» «Han er like viktig for Egypt som Neymar er for det brasilianske landslaget,» sa Micale, den brasilianske treneren Pharaohs, egyptisk TV. .

Egypt nådde finalen i U-23 Africa Cup of Nations og sikret seg dermed et sete ved OL 2024. De tapte imidlertid 2-1 for Marokko i kampen om cupen, selv om dette ikke spilte noen rolle i «spillet» av OL-lekene.

I henhold til reglene kan hvert OL-lag som består av spillere under 23 år inkludere tre spillere over den aldersgrensen. Salah (31) er ikke bare en stjerne for Liverpool, men også for verdensfotballen. Han har flere titalls individuelle trofeer og priser på æren.

Forrige sesong var den røde spissen den nest beste målscoreren i Champions League med åtte mål (Norges Erling Haaland scoret 12). I den engelske ligaen signerte Salah en lukrativ treårsavtale med Liverpool for 19 år siden, og scoret 19 mål (fjerdeplass). Til tross for egypterens gode holdning, tok klubben hans femteplass på tabellen, noe som betyr at han ikke vant retten til å delta i Champions League i 2023/24-utgaven og kun vil vinne ved å spille i Europa League.

fdz, PAP

You may also like

Leave a Comment