Home » Det andre kapittelet i det skandinaviske derbyet i Paris. Fortellingen var identisk

Det andre kapittelet i det skandinaviske derbyet i Paris. Fortellingen var identisk

by Erlend Loe


PAP / EPO / Christophe Petit Tesson / På bildet: Casper Ruud

Marcin Motyka


I likhet med i fjor beseiret Casper Ruud Holger Rune i fire sett i kvartfinalen på Roland Garros leirbaner. Nordmannen nådde dermed karrierens tredje Grand Slam-semifinale.

For andre gang på rad gikk det skandinaviske derbyet i kvartfinalen til Roland Garros – en duell mellom Casper Ruud og Holger Rune. Onsdagskampen deres var nesten en kopi av det som skjedde for 12 måneder siden. Igjen beseiret nordmannen dansken i fire sett. Denne gangen 6:1, 6:2, 3:6, 6:3.

Skandinaviske forfattere får æren for å skape gode detektivhistorier. Hvis man skulle sammenligne rivaliseringen mellom Ruud og Rune i Roland Garros-anleggene med en roman, ville fortellingen i begge kapitlene vært nesten identisk. Og for å holde med den retorikken, fikk nordmannen det til å virke som han «leser» dansken fra start til slutt i de to innledende setningene av onsdagens økt.

Den første timen var det kun Ruud som dominerte feltet. Spillet jevnet seg ut fra tredje sett, som Rune startet med panache, reduserte feilmarginen, tok raskt en 3-0 ledelse og vant 6-3. I fjerde sett var det nordmannen som scoret det avgjørende pausen (til stillingen 3:1) og ga aldri fra seg ledelsen.

På to timer og 44 minutter spilte Ruud fem ess, fikk en pause, konverterte fem av 13 pausepoeng, gjorde 32 fullførte og hadde 29 utvungne feil. Rune, derimot, noterte et ess, 48 ​​vinnerskudd og 47 egne feil.

For 24-åringen fra Oslo er det tredje opprykk til Grand Slam-semifinalen i karrieren og det andre på rad på Roland Garros. For å matche fjorårets prestasjon og spille i finalen, møter nordmannen Alexander Zverev, som han har rekord med 2-1, men alle har spilt kamper på hardt underlag.

Roland Garros, Paris (Frankrike)
Grand Slam, leirebane, premiepott på 49,6 millioner euro
Onsdag 7. juni

Singel kvartfinaler:

Casper Ruud (Norge, 4.) vs. Holger Rune (Danmark, 6.) 6-1, 6-2, 3-6, 6-3

Turneringsprogram og resultater for mennene

SE VIDEO: #dziejesiewsportie: Miss Euro blir gal! «Mamba på slutten»
Se WTA Tour-kamper med Iga Świątek, Magda Linette og andre toppspillere online på CANAL+ (sponset lenke)

You may also like

Leave a Comment