Home » Det litauiske landslaget, som spilte hardt, stoppet rekken av feil

Det litauiske landslaget, som spilte hardt, stoppet rekken av feil

by Thure Lindhardt

Det litauiske landslaget som spilte i gruppe C hadde fem feil i uttaksspillet før denne kampen, på det tidspunktet vant det bulgarske laget én seier på de fem første kampene, spilte to ganger og led to feil.

Bulgarerne tok sin eneste seier i denne uttakssyklusen mot litauerne. I begynnelsen av september tapte litauiske fotballspillere 1-0 for bulgarerne. Da var målet 82 minutter. vant Ivaylo Chochev.

I den omvendte duellen skrev litauerne imidlertid en effektiv revansj for motstanderen. Vertene startet kampen mer aktivt i 2 minutter. satte i gang et truet angrep, men Karolis Laukžemis klarte ikke å score.

Bulgarerne svarte snart. 12 min Etter corneren registrerte den ukrainske dommeren Yevhenijus Aranovskis et regelbrudd i det litauiske straffefeltet og sendte straffe. Dimitaras Ilievas kom, Ernestas Šetkus måtte forlate kampen.

Etter å ha unngått store ulemper, pustet de litauiske fotballspillerne lettet ut. O 18 min. Arvydas Novikovas og J. Lasickas iscenesatte en rask kontring som ble snudd til mål av J. Lasickas, som spilte det som trolig var hans beste kamp for det litauiske landslaget.

På slutten av første omgang beleiret bulgarerne den litauiske porten og iscenesatte flere farlige angrep, men det litauiske landslaget forsvarte seg.

I begynnelsen av andre kvarter angrep litauerne avgjørende, men verken Vykintas Slivka eller J. Lasickas klarte å score.

64 min. Bulgarerne triumferte. Linas Mėgelaitis felte laget sitt rett inn i feltet, og den bulgarske landslagslederen Kirilas Despodovas sendte ballen presist i det litauiske målet fra 18 meter.

Det tapte målet ble imidlertid ikke brutt av litauerne. I andre omgang, en etter en, iscenesatte litauiske fotballspillere farlige angrep, og viste langsiktig besluttsomhet og vilje til å kjempe.

Den litauiske innsatsen ble kronet av to flotte scoringer fra landslagskaptein F. Chernych. 82 minutter avsluttet han kombinasjonen startet av A. Novikov og J. Lasickas med et flott skudd i øvre hjørne av motstanderens mål, og noen minutter senere traff hodet den andre spikeren i målet forsvart av Martin Lukov.

På slutten av kampen prøvde de demoraliserte bulgarerne fortsatt å holde beleiringen av det litauiske målet, men det var som om litauiske fotballspillere løp rundt på vingene, unnlot å la motstanderne komme seg og hevdet en stor seier.

Dette var ikke bare den første seieren til det litauiske landslaget i kåringen frem til 2022. Verdensmesterskap i konkurranse, men også årets første sammenlagtseier. Før den kampen hadde litauerne lidd åtte feil på rad.

Neste kamp spilles av det litauiske landslaget i fotball 12. oktober. På LFF stadion med det sveitsiske landslaget.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.