Home » «Eksplisitt diskvalifikasjon». Nordmannen var rasende etter Żyłas hopp

«Eksplisitt diskvalifikasjon». Nordmannen var rasende etter Żyłas hopp

by Erlend Loe


PAP / Grzegorz Momot / På bildet: Piotr Żyła

Lukasz Witczyk


Saken om Piotr Żyłas søksmål forårsaket mye kontrovers under Four Hills-turneringen. Etter et av hoppene i Innsbruck dukket det igjen opp kommentarer om at polakken burde diskvalifiseres.

Etter tre konkurranser i den 71. utgaven av Four Hills-turneringen, tok Piotr Żyła fjerdeplassen i den samlede stillingen. Polakken har vært i toppform de siste ukene, noe som bekreftes av hoppene hans i Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen og Innsbruck.

Den polske hoppedressen er imidlertid mer omtalt enn hans vellykkede prestasjoner. Det handler om den åpne glidelåsen, som Żyla ble truet med diskvalifikasjon for i Oberstdorf, hvor han tok andreplassen. Bare kontrollørens og rivalenes uoppmerksomhet – de protesterte ikke i løpet av de 15 minuttene med reguleringstid – gjorde at polakken ikke tok noen poeng.

Det kunne vært det samme i Innsbruck. Det dukket opp et bilde på Twitter som viser at drakten til Zyła ikke blir zippet opp igjen. En av nordmennene la merke til situasjonen. Det var imidlertid ingen protest, og resultatet ble offisielt anerkjent.

SE VIDEO: #dziejesiewsport: Se nøye! Vet du hvem som hjalp tennisstjernen?

«For andre gang i Four Hills-turneringen hopper han i åpen farge. I følge regelverket er dette en klar diskvalifikasjon. Så lenge ingen klager, vil FIS tillate ham å hoppe slik», twitret han, som du kan se nedenfor.

Leder for TCS sammenlagt er Halvor Egner Granerud, som har en ledelse på 23,3 poeng på Dawid Kubacki. Żyła er fjerde (et tap på 70,3 poeng) og Kamil Stoch er femte (et tap på 79,8 poeng).

Four Hills-turneringen flyttes til Bischofshofen på torsdag. Det er her øvelser og kvalifikasjoner foregår. Konkurransen avholdes fredag. Den første sesongen er planlagt til 16:30. Sendes på TVN og Eurosport. Den resulterende rapporten er generert av WP SportoweFakty-portalen.

Les også:
Horngacher i det varme setet? Emnet kom opp
Det reageres på urettferdige vurderinger for en polak. Dette resultatet taler for seg selv
Sjekk ut hoppbakken i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment