Home » Hvilken spenning ved Norges hit mot Spania. To timer på overtid!

Hvilken spenning ved Norges hit mot Spania. To timer på overtid!

PAP / Adam Warżawa / På bildet fra venstre: Tobias Schjolberg Grøndahl og Alex Dujshebaev

Michael Galezewski

Kvartfinalen i håndball-VM skapte store følelser. Norge og Spania møttes i Gdansk og det tok to overtider for å avgjøre vinneren, hvoretter Spania viste seg å være bedre!

Håndball-VM-konkurransen har flyttet til Gdańsk. I starten av kvartfinalen møtte representantene for Norge og Spania hverandre i Ergo Arena. Skandinavene presenterte et effektivt spill fra start. Norges kaptein Christian O’Sullivan åpnet scoringen med å kaste seg over feltet og utnytte et skudd fra den spanske treneren på keeper.

Nordmennene var også effektive i mannskapsspillet da Sander Sagosen måtte forlate banen. Da Petter Overby gjorde et presist skudd i det 8. minutt, ba Jordi Ribera om time-out. Det var 6:2 for to og fire år siden for viseverdensmesteren.

I teorien kunne Norge vært fornøyd med kampstarten hadde det ikke vært for straffesparkkonkurransen om toppscoreren til Fjord Land-laget. Sander Sagosen ble sendt til 16-meteren for andre gang, Spania scoret tre mål på rad, to av dem i det tomme målet, og da Angel Fernandez Perez scoret i det 16. minutt var stillingen 7:7, og i 22. minutt da Fernandez scoret igjen og Spania tok ledelsen for dagens første gang. Den norske treneren reagerte umiddelbart og ba om tid.

SE VIDEO: Frost, Storm og han klatret i et slikt antrekk. Nettverkstreff!
Nordmennene, med Torbjørn Bergerud skinnende i mål, lot ikke motstanderen åpne opp ledelsen og gikk raskt tilbake til en bitteliten ledelse. Begge lag kunne hatt en liten ledelse før pause, men klokken 13:12 mistet Norge ballen på rattet i siste aksjon og det var laget fra nord som kunne feire seieren i første omgang.

Fra starten av andre omgang fant begge lag enkelt veien mot motstandermålet, men det ble enten uavgjort eller så tok nordmennene ledelsen. Men til slutt, i det 44. minutt, etter straffesparkkonkurranse av Adrian Figueras, tok Spania ledelsen for første gang ved pause, 20-19.

Ingen av lagene klarte å få overtak før i siste liten, så kampens slutt, som handlet om opprykk til semifinalen, skapte store følelser blant fansen samlet i Ergo Arena.

Med stillingen 25:24 for Norge, 3 minutter før siste summer, ble Goran Johannessen straffet med en andre to-minutters straffe. I det avgjørende øyeblikket bommet spanjolene på straffen for fjerde gang av kampen! Også etter en stund ble Miguel Sanchez Migallón tildelt en straffe og det var Spania som spilte svakt til slutt.

Etter en lang aksjon av nordmennene kastet Sagosen, men Gonzalo Perez de Vargas reddet. 38 sekunder før slutt, fortsatt på 25:24, ba trener Ribeira om time-out. Etter den forberedte aksjonen forsvarte imidlertid Torbjørn Bergerud og det var den norske treneren som kunne sette den siste aksjonen som Norge hadde 19 sekunder til.

Spanjolene forsvarte «hver til sin egen» og Norge ville ikke avslutte aksjonen. Dommerne stoppet skandinavenes aksjon 5 sekunder før slutt. Etter en kjapp pasning, nesten på høyde med siste siren, scoret Daniel Dujshebaev et avgjørende mål i ekstraomgangene!

I første halvdel av ekstraomgangene klarte ingen av lagene å ta ledelsen. 2 minutter før slutten av andre del av tilleggstida tok Alex Dujshebaev ansvaret og scoret til 28:29 – spanjolene var med på bølgen, i tillegg forsvarte Gonzalo Perez de Vargas for andre gang på rad etter lang aksjon av nordmennene! Spanjolene hadde ballen de tapte i angrep. Kristian Bjørnsen fullførte en rask kontring. Spania klarte fortsatt å fullføre spillet, men representantene for dette landet brukte ikke den siste handlingen.

Den andre overtiden var jevn, og ingen av lagene ledet med mer enn et mål. I siste minutt scoret Daniel Dujshebaev et mål til 34:35, nordmennene hadde ballbesittelse. I det avgjørende øyeblikket av kampen viste Gonzalo Perez de Vargas igjen sine store ferdigheter og det var Spania som meldte seg til semifinalen!

Norge – Spania 34:35 (29:29, 25:25, 13:12)

Norge: Bergerud (17/50 – 34%), Saeveras (2/3 – 67%) – Bjornsen 9, Barthold 8, O’Sullivan 4, Sagosen 3, Reinkind 3, Overby 2, Abelvik 2, Grøndahl 2, Bjørnsen 2, Gullerud 1, Johannessen, Gulliksen, Blonz
Straffe: 3/4
Straffe: 12 minutter (Sagosen, Johannessen – 4 minutter hver, Grøndahl, O’Sullivan – 2 minutter hver).

Spania: Perez de Vargas (17/48 – 35%), Corrales (0/3 – 0%) – Fernandez 8, A.Duyshebaev 7, Canellas 5, Figureas 5, D.Dujshebaev 5, Sole 3, Odrizola 1, Serdio 1, Pecina, Casado, Sanchez Migallon, Casado, Guardiola, Valera.