Home » I sommer arrangerer Norge det 11. verdenscupen i «Diving Death»

I sommer arrangerer Norge det 11. verdenscupen i «Diving Death»

by Thure Lindhardt

SCAN SPORT – Siden 2008 har det vært arrangert en «død»-konkurranse i Norge hver sommer. Arrangementet tiltrekker seg stadig flere publikummere og deltakere i en festlig atmosfære og feirer sitt 11. år i år.NSRedigering.

Som hver sommer i elleve år vil et titalls deltakere møtes i Oslo lørdag 17. august til «Death Diving World Championship», verdensmesterskapet i «Diving of Death» (også kjent som «Dodsing» på språket). Målet? Hopp av et springbrett på ti meter og prøv å få det vakreste nivået, figuren eller plasken. Hoppene bedømmes av en jury basert på hastighet, styrke, distanse, stil eller til og med spraypåvirkning for å krone en stor mester på slutten av konkurransedagen. Men fremfor alt er arrangementet en festival og en mulighet til å feire en lite kjent sport som ikke tar seg selv på alvor.

Norske medier er ikke alle enige om opphavet til disiplinen. Noen sier hun ble født på 1960-tallet da unge gutter utfordret hverandre for å se hvem som holdt armer og ben fra hverandre lengst under et dykk. For andre ville det ha oppstått i arbeiderklassen i Oslos østlige bydeler som svar på praksisen med den velstående befolkningens «klassiske» fall vest i hovedstaden. Men «dodsingen» fant etter hvert et publikum.

En voksende disiplin

Arrangementet, sponset av Oslo kommune, tiltrekker seg stadig flere besøkende (3000 tilskuere var til stede i 2018), vokser jevnt og trutt og har til og med hatt sin egen internasjonale forening, International Dodsing Association, siden 2011. Det var kommet langt siden den første utgaven av arrangementet, som fant sted foran rundt tretti nysgjerrige mennesker. Og en entusiasme som gjør deltakerne glade, som en av dem forklarte i Bergens Tidene i 2014: «Det er offentlig, det er gøy og stimulerende. Det er oppmuntrende å komme i gang”.

You may also like

Leave a Comment