Home » Kvalifiseringskamp M¦ Ukraina – Skottland spilles i Rzeszów

Kvalifiseringskamp M¦ Ukraina – Skottland spilles i Rzeszów

by Erlend Loe

Krigen i Ukraina utelukker organisering av arrangementer i det landet. Russlands militære angrep brakte offentlig og sportslig liv i stå. Myndighetene innførte krigslov og i mer enn to måneder har borgere kjempet for deres uavhengighet. Denne situasjonen satte Ukrainas kvinnelandslags kamp mot Skottland, som skulle møtes 8. april i det angrepne landet, i tvil.

se videoen
Borek: Jeg tror Lewandowski har modnet for å endre miljøet sitt

Rzeszów er vertskap for kampen Ukraina – Skottland. Kvinner kjemper om å delta i verdensmesterskapet i 2023

Situasjonen løste seg tirsdag 3. Det skotske fotballforbundet kunngjorde at kampen skulle spilles 24. juni (fredag). Arrangementet vil bli arrangert av Polen. Kampen skal etter planen finne sted på Municipal Stadium i Rzeszów, hvor den lokale klubben Stal Rzeszów vil spille sine kamper hver dag. For noen dager siden vant Stal opprykk til 1. liga.

Stals største suksess på 28 år er blitt et faktum. Ingenting trenger en forfremmelse lenger

For mer sportsinnhold, gå til hovedsiden til Gazeta.pl

«Vi er glade for at tidspunktet for møtet er klart og vi kan nå begynne å planlegge turen,» sa Fiona McIntyre, direktør for jente- og kvinnefotball i det skotske fotballforbundet. Landslagene i Ukraina og Skottland vil konkurrere i gruppespillet for kvalifiseringen til verdensmesterskapet, som arrangeres i 2023.

De ansvarlige for det skotske laget legger ikke skjul på gleden over avgjørelsen fra de ansvarlige organene. De setter store forhåpninger til et sammenstøt med ukrainske kvinner. «Jeg tror alle som så den rekordstore kampen mot Spania på Hampden vil være fornøyd med prestasjonen deres mot motstandere i verdensklasse.» Vi viste ikke frykt og vi gikk ikke tom for kvalitet. «Jeg vet at trener Pedro Martínez Losa og teamet vil gjøre alt i deres makt for å holde det momentumet i gang i kampen mot Ukraina,» la McIntyre til.

Ukraina tar 4. plass i gruppen av el. VM 2023, taper mot lederen – Spania – hele 14 poeng. Skottland er på sin side på andreplass (10 poeng), åtte poeng bak Spania. Det gjenstår fortsatt to runder før gruppespillet er over. Bare Ukraina har fire kamper igjen på grunn av krigsutbruddet i landet.

Storbritannia Skottland Polen FotballUEFA har annonsert de mulige datoene for sluttspillet i verdenscupen. Avgjørelsen er opp til Ukraina

Vi vil minne om at bare vinnerne av gruppene vinner direkte opprykk til kvinneturneringen i Australia og New Zealand. Lagene på andreplass møter hverandre i sluttspillet. Det er tre finaler i sluttspillet. De tre beste lagene fra andreplassen går direkte videre, de andre konkurrerer mot hverandre i semifinalen. Polske kvinner konkurrerer i gruppe F med Norge, Belgia, Albania, Kosovo og Armenia. To runder før slutt i konkurransen ligger Biało-Czerwony, etter å ha scoret 14 poeng, på tredjeplass bak Norge (22 poeng) og Belgia (19 poeng). For å kunne regne med å delta i sluttspillet, må spillerne våre vinne mot potensielt svakere lag Albania og Kosovo, og i en head-to-head mot norske og armenske spillere, regne med at Belgia taper to kamper.

You may also like

Leave a Comment