Home » Litauerne gjentok sin beste prestasjon i skiskytterstafetten

Litauerne gjentok sin beste prestasjon i skiskytterstafetten

by Thure Lindhardt

Stafettene konkurrerte for første gang denne sesongen i første runde av verdenscuppen i skiskyting i Estesund, Sverige. Til og med laget av litauiske menn, som ofte gjorde feil på skytebanen, gjentok landets historiske prestasjon, og endte på 14. plass.

Det litauiske laget, som består av Karolis Dombrovskis, Vytautas Strolia, Tomas Kaukėnas og Linas Banys, «tjente» en bot, men spilte opptil 13 ekstra runder. Bare et minutt å nå de ti beste lagene i verden.

Litauiske skiskyttere tok 14. plass i verdenscuppen for tredje gang: De lyktes i 2020 i Rupolding (Tyskland) og i januar i år i Antholce (Italia).

«Vi la merke til det da. Siden vi ligger på 14. plass med mange feil, ville det vært mulig å kjempe om virkelig høye plasseringer på alle trinn hvis vi kunne unngå dem. Det er bra for tidligere var vi bare 14. når alle hadde en kamp. Et slikt sted med så mange feil – jeg tror alle er fornøyde, sa veteranen fra landslaget T. Kaukėnas.

I 4×7,5 km stafett viste deltakeren i de to olympiske leker en utmerket prestasjon: Han endte på 9. plass på sin etappe. T. Kaukėnas tok tredje etappe på 17. plass og passerte på 12. plass. Den personlige starten for skiskytteren i Estešund gikk imidlertid ikke som forventet: Han tok den høyeste plasseringen – 64 – i den andre sprintkonkurransen.

«Vi la merke til det da. Jeg forventet mer fart på banen og litt mer stabil skyting. Og jeg har ikke planlagt en veldig sterk start på sesongen, men jeg konsentrerer meg fortsatt om OL og håper å være i toppform der. Starten gikk tregere, men farten i stafetten var god, skytingen i liggende var stabil. Jeg er ikke helt sikker på stående skyting ennå, men jeg tror jeg får den stabiliteten snart. «Du vil ikke komme i form nå, du vil ha nok styrke til OL,» sa T. Kaukėnas.

Nordmennene vant i sesongens første stafett, 11,2 sekunder. overgått franskmennene og 45,9 sekunder – russisk. Litauerne var 4 minutter bak. 27,6 sekunder Sterke lag fra Østerrike, Slovenia og Canada holdt seg bak ryggen vår. Lag fra 27 land deltok i konkurransen.

Gabrielė Leščinskaitė ble nummer 52 (skyting 2 + 0 + 0 + 0) i 10 km forfølgelseskonkurranse for kvinner på lørdag. For første gang i karrieren fikk litaueren starte i denne konkurransen i verdenscuppen.

Vinneren ble norske Marte Olsbu Roeiseland (0 + 0 + 1 + 0), franske Anais Bescond (0 + 0 + 0 + 0) og Anais Chevalier-Bouchet (0 + 0 + 1 + 0) med 4,8 hver Sekunder forbi. og 7 sekunder

G.Leščinskaitės vinnere tapte 5 minutter. 18,3 sek.

V.Strolia, som ble nummer 17 på sprinten, starter i verdenscupforfølgelsen for menn søndag.

Vellykket start av Maxim Fomino i IBU Cup-konkurransen

I mellomtiden vil medlemmene av det litauiske landslaget fortsette å konkurrere i IBU-cupen. Maxim Fomin gjorde en imponerende opptreden i det andre løpet av 10 km sprintrennet i Sushen (Norge). 21 år gamle Visaginas tok 13. plass – ingen litauer har klart å heve seg til en slik plassering i denne konkurransen de siste ti årene.

Den håpefulle skiskytterstjernen skjøt alle målene i skuddbanen, den beseirede russeren Anton Babikov tapte 1 minutt. 3 sek. Mūsiškis oppnådde 28 studiepoeng og er på 30. plass etter to etapper (62 poeng totalt).

«Jeg hadde egentlig ikke forventet slike resultater. Da jeg «gjorde null» i det første løpet, var det andre gang i mitt liv. Jeg tenkte kanskje det var litt flaks. Jeg så at jeg ble nummer 26 med null, selv om jeg passerte banen veldig bra og det allerede er vanskelig å klatre høyere. Og nå er plassen 13. plass. Om sommeren trodde jeg at jeg ikke ville være så rask om vinteren, og denne sesongen ville være som en bedring. Men nå har tankegangen min endret seg: Jeg holder meg på racerbanen, jeg kjører teknisk, i mitt eget tempo, sa M.Fominas.

Også i sprinten gikk Nikita Romanov forbi mer enn halvparten av deltakerne og tok 49. plass (2 + 1). Lukas Jakeliūnas er klassifisert med 81 (1 + 2) og Stepan Terentjevas med 98 (4 + 1). Det er sant at litauerne allerede scoret halvparten av alle poengene i de to etappene av IBU Cup Nations Cup forrige sesong.

«Treneren (Vladimir Aleniško – aut. Past) er veldig god, han føler seg profesjonell. Vi forbedrer oss alle raskt, det er en fornøyelse å jobbe. Vi er som familie. Jeg vil gjerne at treneren skal være med oss ​​på et eller annet tidspunkt reiser til A-laget,» sa M. Fomin og forklarte årsaken til B-lagets fremgang.

Skiskytteren, som har reist seg til å bli leder for reservelaget, forventer ikke å prøve seg i verdenscuppen denne sesongen. Den fokuserer på ungdomsgruppekonkurranser som vil regnes som en av favorittene.

«Det er fortsatt siste året i ungdomsgruppen, så startene i verdenscupen er ennå ikke planlagt. Men verdensmesterskapet for ungdom, EM for ungdom og EM for voksne venter på oss, forklarte MM.