Home » Litauiske curlinglag i Norge starter EM

Litauiske curlinglag i Norge starter EM

by Erlend Loe
FOTO: WCF

De europeiske mesterskapene i curling (skøyter) begynner lørdag i Lillehammer. Det er her kampene i divisjon A og B finner sted.

De 10 sterkeste herre- og damelagene konkurrerer i divisjon A. I mellomtiden vil vi i divisjon B se 16 herre- og 10 damelag. I år spiller både litauiske herre- og damelag i divisjon B.

Det litauiske herrelaget, bestående av Konstantinas Rykovas, Arūnas Skrolis, Paulius Kamarauskas, Donatas Kiudys og Nedas Ivanauskas (reserve), kom inn i gruppe B.

Lørdag spiller vi mot russerne, søndag mot latviere, mandag mot hviterussere, tirsdag mot belgierne, onsdag mot esterne og spanjolene og torsdag mot ungarerne.

Østerrike, Bulgaria, England, Frankrike, Slovenia, Slovakia, Tyrkia og Wales spiller i gruppe A.

Damelagene i avdeling B konkurrerer i én gruppe.

Det litauiske landslaget er representert i dette mesterskapet av Virginija Paulauskaitė, Olga Dvojeglazova, Dovilė Aukštuolytė og Rūta Blažienė.

Litauere møter nordmenn og engelskmenn på lørdag, ungarere og latviere på søndag, finner og slovenere på mandag, slovaker på tirsdag, spanjoler på onsdag og østerrikere på torsdag.

Europamesterskapet i curling på Lillehammer skulle ha vært i fjor, men ble avlyst på grunn av en pandemi.

I 2019 spilte også begge de litauiske landslagene i divisjon B. Herrene beholdt plassen i denne divisjonen og kvinnene rykket ned til divisjon C. Kvinners divisjon C-turnering ble arrangert i Sveits i september i år, og de litauiske kunstløperne som triumferte i den vant en billett til en høyere liga.

curling.lt

You may also like

Leave a Comment