Home » Nyheter | I Norge er det forbudt å tisse i retning Russland på straffe av bot

Nyheter | I Norge er det forbudt å tisse i retning Russland på straffe av bot

by Thure Lindhardt

Fra La Provence (med AFP)

Et nytt skilt satt opp av fremmede nær den norsk-russiske grensen minner turister grepet av et akutt behov eller frekke mennesker om at det er forbudt å tisse i retning Russland – hvis en fin full munn har vondt.

Det håndlagde skiltet, skrevet på engelsk og plantet på bredden av en elv som skiller Norge fra Russland, sier «ikke tisser mot Russland«og står rett ved siden av et offisielt skilt som indikerer at stedet overvåkes av norske grensevakter.

«Skiltet kunne vært satt opp der av velmenende mennesker for å advare forbipasserende om krenkende oppførselDen norske grenseinspektøren Jens-Arne Høilund sier til AFP og bekrefter opplysninger på nettsiden til Barents Observer, hvor et bilde er publisert: Overtredere skal ilegges en bot på 3000 kroner (290 euro).

«En lov som forbyr krenkende oppførsel ved grensen»

Stedet populært blant turister ligger ved en av bredden av Jakobselva, hvorfra du kan se den russiske siden godt noen meter unna.

«Å urinere i naturen er ikke nødvendigvis støtende, men det avhenger av ditt synspunkt. Der faller det inn under loven som forbyr krenkende oppførsel ved grensen.«forklarte herr Høilund. En av de norske lovene sier det er forbudt» uKrenkende oppførsel ved grensen mot den berørte nabostaten eller dens myndigheter«.

Ifølge Høilund, hvis oppgave det er å sørge for overholdelse av naboavtalene mellom Norge og Russland, har russiske myndigheter aldri klaget på fakta som skiltet advarer om.

Kvinne bøtelagt for å ha presset venstre hånd over grensen

Barents Observer minner imidlertid om at fire personer for noen år siden ble arrestert av norske grensevakter etter å ha kastet stein i Russland og at en kvinne som ble fanget på kamera i fjor vinter ble ilagt en bot på 8.000 kroner dømt for å ha ledet venstre hånd over grensen.

«Vi kan vurdere at det er alvorlig, men vi bruker grenseforskrifter uten å svekkes.«Tror Høilund.

Norge holder NATOs nordgrense mot Russland på 197,7 kilometer i Arktis. Forholdet mellom de to landene har alltid vært godt, men de har vært anspente siden den russiske invasjonen av den ukrainske halvøya Krim i 2014.

You may also like

Leave a Comment