Home » Polen – Norge: Første seier for polakker, verdifulle poeng. Futsal

Polen – Norge: Første seier for polakker, verdifulle poeng. Futsal

by Thure Lindhardt

Du kan finne flere slike historier på hovedsiden til Onet.pl

Før kampen lå polakkene på tredjeplass i sin kvalifiseringsgruppe. Så langt har de møtt de nåværende europamesterne Portugal to ganger. I den første kampen utlignet de sensasjonelt 2-2 og tapte 3-0 i den andre kampen. Norge har ennå ikke spilt noen kamper da de tapte to kamper mot Tsjekkia. Det satte henne på sisteplass i gruppen.

Polakker var favorittene i dette spillet. Polakkene ville kjempe mot tsjekkerne, så de hadde ikke råd til å skli mot Norge. Laget vårt angrep fra start, men klarte ikke å score mål på lenge.

Nordmennene var heldige noen ganger. Først i det 11. minutt gjorde vertene en fatal feil. Sebastian Grubelski tok over ballen og åpnet kampen med et skudd fra undergrunnen i det tomme målet. Til tross for ytterligere forsøk gikk ikke ballen i nettet og polakkene ledet 1-0 til pause.

I andre omgang angrep Biało-Czerwoni igjen. Denne gangen traff de imidlertid nettet mye raskere. I det 24. minutt gjorde Michał Marek et flott spinn med motstanderen og økte resultatet med et lavt skudd. Etter en stund hadde nordmennene en god sjanse til å score et kontaktmål, men ballen fløy rett utenfor stolpen.

I det 29. minutt traff Marek nettet for andre gang. Polakken brukte en flott pasning foran mål og med et skudd som ikke ble akseptert kom han inn på listen over skyttere igjen. To minutter senere kunne det ha stått 4-0, men polakkene utnyttet ikke 2v1-situasjonen: Seks minutter før slutt brukte ikke Biało-Czerwoni den forlengede straffen og traff tverrliggeren.

Til tross for noen gode sjanser endret ikke resultatet seg før på slutten av kampen og Polen vant 3-0 med Norge. På tabellen ligger polakkene fortsatt på tredjeplass – de har fire poeng, som tilsvarer Portugal. Revisjonsspillet med Norge er planlagt til 8. mars. I april spilte Biało-Czerwoni to ganger mot det tsjekkiske landslaget.

Vi minner om at gruppevinnerne rykker opp til finalen i EM. De seks beste toerne går også til EM. De to svakeste lagene på andreplassene møtes i sluttspillet om den siste plassen i det nederlandske mesterskapet.

Norge – Polen 0: 3 (0: 1)

Mål: Sebastian Grubelski (11), Michał Marek (24, 29)