Home » Rovanpera er leder etter første etappe av verdensmesterskapet i rally. Tanak har ingen sjanse til å vinne

Rovanpera er leder etter første etappe av verdensmesterskapet i rally. Tanak har ingen sjanse til å vinne

by Erlend Loe

Thierry Neuville fra Belgia (Hyundai I20 Rally1) er nummer to med et tap på 3 sekunder og tredje er Finlands Esapekka Lappi (Hyundai I20 Rally1) – et tap på 12,2 sekunder.

Tanak, verdensmesteren i 2019, triumferte på sitt hjemmeløp i 2014, 2018, 2019 og 2020. Etter å ha skiftet fart i år etter byttet fra Hyundai til Ford, var han best i Sverige i februar og er nå fjerde sammenlagt på syklusen, bare 42 poeng bak lederen Rovenpera.

Estlenderen hadde uflaks under testfasen torsdag. Motorfeil oppsto, noe som førte til tap av kraft og hindret mannskapet i å fortsette. Bilen ble tauet til en bensinstasjon, men kraftaggregatet kunne ikke gjenopplives. I denne situasjonen bestemte teamet seg for å bytte ut motoren, men dette kostet opptil fem straffeminutter, noe som kom dem til gode før starten av den første spesialen.

SE OGSÅ: Blir det en overgangstreff i Formel 1? Kjempens sjef bekreftet!

I denne situasjonen deltar estlenderen kun i sitt «hjemmetreningsrally». «Vi får se hvor mye jeg kan gjøre opp på tre dager», sa han før starten på fredagens etappe, der førerne gjennomførte syv spesialetapper. Tanak vant fem av dem, den raskeste av to var Rovanpera, som leder den generelle klassifiseringen.

I WRC2-kategorien var også Mikołaj Marczyk (Skoda Fabia RS Rally2) uheldig. På fredagens andre spesialetappe tok polakken en tøffel og tapte over ett minutt. Han er åttende på fredagens etappe, 1:55,8 bak den norske WRC2-lederen Andreas Mikkelsen. Det starter ikke i Estland, f.eks. WRC2-lederen, franskmannen Yohan Rossel (Citroen C3 Rally2) og Kajetan Kajetanowicz (Skoda Fabia RS Rally2), for øyeblikket fjerde i verdensmesterskapet.

I verdensmesterskapet har Rovanpera allerede samlet 140 poeng etter syv runder og er 41 poeng foran den britiske lagkameraten Elfyn Evans. Franske Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) er tredje, 42 poeng bak finnen. Hingsten er fortsatt i utmerket tilstand. Han kjørte fem rally i år og vant tre av dem. Den raskeste var i Monte Carlo, Mexico og nylig på safari.

Ogier sykler ikke i Estland, den mest seriøse vinneren i denne situasjonen er selvfølgelig Ronavpera, som triumferte i de to siste utgavene.

Forløpet av arrangementet var delt inn i 21 spesialetapper med en total lengde på 300,42 km. Utgangspunktet for rallyet vil være Estlands kulturelle hovedstad, Tartu. Det er ni spesialepisoder på lørdag. Vinneren annonseres rundt 12.00 søndag. 13.30 etter slutten av 18,5 km Kambja Power Stage.

KN, PAP

You may also like

Leave a Comment