Home » Skihopping. Norge: Finanskrise på landslaget rett før sesongen

Skihopping. Norge: Finanskrise på landslaget rett før sesongen

by Thure Lindhardt

Norges hoppland har vært sponset av den nasjonale fagorganisasjonen (LO) siden 2016. Årlig ga den en finansiell tilførsel på 10 millioner CZK (4,5 millioner PLN). Årsaken til stansingen av lagets finansiering er oppsigelsen av Clas Brede Brathens lagleder fra Skiforbundet (NSF).

«NSF har alvorlig skadet sponsorer gjennom sine handlinger i forbindelse med oppsigelsen av landslagssjefen i hopprenn etter 17 års arbeid og useriøse påstander om for mye kontakt med media og promotering av kvinnehopping» – sa LO i en uttalelse.

– Vårt konsept og image baserer seg først og fremst på teamarbeid og arbeidsglede, samt likeverd, og slike forhold er tatt inn i sponsoravtalen. NSFs handlinger skadet vårt image alvorlig. Vilkårene i kontrakten er brutt, den gjelder ikke lenger for oss – sa sekretæren i LO Are Thomasgard i et tv-intervju på TV2.

— På den måten, en måned før sesongen startet, hadde de norske hopperne en stor del av pengene sine, kanskje til og med alle sammen, sier TV2-eksperter.

LO tviler også på om NSF egentlig bare brukte pengene til skihopp. I dagene som kommer kan det vise seg at andre sponsorer – ammunisjonsfabrikken Nammo og energiselskapet Lundin – trekker sin økonomiske støtte.

You may also like

Leave a Comment