Home » Slagg. Nordmenn har talent. Stal Gorzóws første spiller siden Holty

Slagg. Nordmenn har talent. Stal Gorzóws første spiller siden Holty

by Erlend Loe


WP SportoweFakty / Michał Krupa / På bildet: Mathias Pollestad

Tomasz Janiszewski


Fredag ​​i Praha, under åpningen av SGP2, berørte han pallen, og søndag løp han ytterligere to løp i PGE Ekstraliga og scoret et poeng. På dette nivået er Mathias Pollestad den første spilleren fra Norge siden Rune Holty.

18-åringen kan hovedsakelig presentere seg på polske ruter i U24 Extraligaen, der han har konkurrert for laget fra Gorzów Wielkopolski siden i fjor. Han avsluttet sin første sesong der med et løpende gjennomsnitt på 1.716, noe som førte til en tilstedeværelse i den voksne Stals tropp i PGE Ekstraliga. Debuten på dette nivået fant imidlertid ikke sted. Mathias Pollestad, som hadde en sølvmedalje foran seg i U19-EM, måtte vente til i år for dette øyeblikket.

Han gjør det betydelig bedre i U24 (2.321), av åtte ebut.pl-kamper Stal var i sammensetningen av seks, men fire ganger forlot han ikke maskinparken. På mai-konkurransen i Wroclaw fikk han endelig muligheten til å erstatte Wiktor Jasiński i et løp. De siste kom i mål. Sist søndag i Leszno dukket deltakeren fra Norge opp to ganger på banen på grunn av polakkens skade. Han scoret et poeng til tross for at han ikke beseiret en motstander.

To dager tidligere overrasket Pollestad med sin opptreden i Praha, Tsjekkia, hvor første runde i SGP2 fant sted. Tenåringen nådde finalen hvor han måtte erkjenne tre polske representanters overlegenhet. En flott start gir ham til og med sjanser til medalje, for de neste to turneringene vil bli holdt i Gorzów og Vojens. Og den norske deltakeren har allerede startet flere ganger på begge rutene, noe som kan være et betydelig handikap for ham.

Det er absolutt mye potensiale i en speedwaysjåfør fra Sørvest-Norge. I flere år har navnet hans vært kjent av de som er spådd å ha en seriøs karriere. Desto mer interessant er det at Pollestad kommer fra et land der speedway er en nisjesport. Nordmannen har imidlertid allerede bevist sine ferdigheter så ofte at stemmer om en rosenrød fremtid knapt kan overraske noen i dag.

Imidlertid er det absolutt fortsatt for tidlig å kunne bedømme om han kan bygge videre på prestasjonene til sine eldre landsmenn, som var i stand til å skinne på et høyt nivå. Vi snakker om Rune Holt og Lars Gunnestad. Begge kom til Polen, var litt eldre enn Pollestad, men fremfor alt viste de allerede et godt kjørenivå. Spesielt Gunnestad, som var stjernen på laget fra Zielona Góra i 1991-1992 og i den første sesongen bidro stort til det daværende moraviske landslagsmesterskapet.

De første årene siden debuten i 1994 konkurrerte Holta på bakrommet. Med Włókniarz fra Częstochowa reiste han seg der i 1999 og debuterte i Ekstraligaen den påfølgende sesongen. Han følte seg så komfortabel i Jasna Góra at han kom på ideen om å søke om polsk statsborgerskap, selv om han samtidig konkurrerte i Grand Prix-syklusen under flagget til hjemlandet. Han fikk polsk pass og lisens i 2002, så siden den gang har han spilt i vår liga som polak (i ​​løpet av karrieren har han fullført 19 sesonger i Ekstraligaen). Over tid «ble» han også suksess på den internasjonale scenen, og ga fra seg de norske fargene for alltid.

Totalt seks nordmenn dukket opp i den polske ligaen. I tillegg til de to mest kjente vi nevnte ovenfor, opptrådte Björn Ivar Fauske i 1990 i den andre ligaen Ostrów, og i 1992 spilte Einar Kyllingstad inn en episode i den første ligaen Gorzów. For øyeblikket kan du i tillegg til Pollestad, som også holder til i Stal, også se 21 år gamle Espen Sola i aksjon, som konkurrerer med laget fra Opole i 2. speedwayliga.

Nordmenn på høyeste serienivå i Polen:

konkurrent debut årstider samfunn fyrstikker heat (vunnet) Poeng + kupong Gifte seg. løpe.
Lars Gunnestad 1991 3 2 25 116 (54) 256+14 2.328
Holts rune 2000 1 1 19 98 (27) 167+18 1.888
Einar Kyllingstad 1992 1 1 2 8 (0) 10+0 1250
Mathias Pollestad 2023 1 1 2 tretti) 1+0 0,333

SE VIDEOEN: PGE Ekstraliga Magazine. Gollob, Leśniak og Kowalski er Musials gjester

FORTSETT Å LESE:
Harde ord fra den tidligere verdensmesteren. Holder skriver om å ta førerkort!
Smektałas beste spill. Vaculik husket hvordan han skulle kjøre i Leszno

You may also like

Leave a Comment