Home » Solid Knašas hjalp laget sitt med å gå inn i den åttende finalen i CEV Challenge Cup

by Thure Lindhardt

Union Raiffeisen Waldviertel (Østerrike)-laget, representert av Audrius Knašas fra Litauen, nådde den åttende finalen i Challenge Cup til European Volleyball Confederation (CEV).

I den første kampen i den 16. finalen beseiret det østerrikske laget Viking TIF-laget i Bergen (Norge) 3:1 (25:9, 25:14, 23:25, 25:22), ifølge det litauiske volleyballforbundet.

Den velspilte litauiske volleyballspilleren bidro med 20 poeng til seieren.

I sluttspillet, som også ble arrangert i Østerrike, feiret Union Raiffeisen Waldviertel sin 3-2 seier onsdag (25:17, 25:13, 23:25, 23:25, 16:14).

Det er bemerkelsesverdig at det østerrikske laget sikret seieren i serien etter enkelt å ha vunnet de to første settene, så vertstreneren lot senere de mindre spillende volleyballspillerne dukke opp.

A. Knašas scoret 10 poeng i den andre etappen.

«Personlig håper jeg å spille så godt jeg kan – men det er en konkurranse på internasjonalt nivå som er viktigere i enhver spillers karriere for å komme opp til et høyere nivå,» sa litaueren.

Den litauiske volleyballspilleren, som debuterte i CEV-volleyballturneringen, sa at det ikke er noen spesiell atmosfære i Europa siden begge kampene ble spilt i Østerrike.

– Siden vi hadde rundt 30 kamper på noen måneder, er det en helt vanlig arbeidsdag, smiler A. Knašas. – Jeg synes i denne serien var laget vårt rett og slett på et høyere nivå. Det var spesielt merkbart i begynnelsen av kampen, da vi definitivt vant de to første settene.»

Laget representert av litaueren i 16-delsfinalen spiller mot klubben Halkbank (Tyrkia) i Ankara, som begge ganger vant kampen mot laget fra OK Bosna (Bosnia-Hercegovina) i Sarajevo.

«Målet til laget vårt er å lære å ta de riktige avgjørelsene på banen, forbedre og forberede seg til den østerrikske cupen og mesterskapet. Lagledelsen understreket at CEV Challenge Cup er en fin mulighet til å forbedre lagets spill. Spesielt siden vi vil møte et av de sterkeste lagene i turneringen fra Tyrkia i neste etappe, sa A. Knašas.

Onsdag var noe spesielt for den litauiske volleyballdommeren Sergejs Rodinas. Han regisserte det andre CEV Cup-spillet i Ankara, Tyrkia, mellom SK Ankara i Ankara og Arkas i Izmir, Tyrkia.