Home » Uavgjort i VM-kamp! Festen varte i litt over fem timer

Uavgjort i VM-kamp! Festen varte i litt over fem timer

by Erlend Loe

Søndagens kamp varte i litt over fem timer og ble avsluttet etter 44 trekk.

SE OGSÅ: En fast beslutning fra det ukrainske departementet om rivaliseringen med russerne og hviterusserne!

Liren valgte London-systemet i åpningen, og ga White en solid posisjon. Begge sider startet rett fra åpningen, men posisjonen var mer lovende for hvit, og hindret effektivt svart i å rykke frem på dronningen. Kampen føltes som en gjentakelse av lørdagens kamp, ​​der Niepomniashchi beseiret Ding og gradvis utspilte ham takket være Whites bedre koordinasjon. Mens det var materialbalanse og en tilsynelatende «normal» plassering på sjakkbrettet, lå kraften og mulighetene på hvits side.

Kineserens fordel ble på et tidspunkt truet av hans problemer med tiden. Heldigvis for ham, viste russerens impulsive trekk gryn til motstanderens mølle og Blacks posisjon ble dårligere. Ved tidspunktet for trekk 40 og den første tidskontrollen hadde hvit full kontroll over brettet og hadde ingen tidsproblemer.

Etter kampen var Niepomniashchi svært kritisk til spillet sitt.

– Jeg spilte en av mine verste kamper i livet mitt. Nesten hver eneste bevegelse var feil, sa han.

I de seks kampene i verdensmesterskapet så langt har alle fire endt med seier til en rival. Sist en slik situasjon oppsto var i Viktor Korchnois duell med Anatoly Karpov i 1981 og i den legendariske konfrontasjonen mellom Boris Spassky og Bobby Fischer i 1972.

Også i Astana deltar de to spillerne i en uforutsigbar og spennende kamp, ​​som ikke har vært sett i en sjakkkamp på dette nivået på lenge.

I hovedstaden i Kasakhstan kjemper stormestere på andre og tredjeplass på FIDE-rankingen om den 17. verdenstittelen i historien, arvet fra tidligere mester Magnus Carlsen. I fjor ga den 32 år gamle nordmannen opp tittelforsvaret. Han innrømmet at han ikke lenger følte seg motivert til å spille et nytt spill.

Carlsen har vært verdensmester siden 2013 da han detroniserte Viswanathan Anand. Etter det forsvarte han mesterskapskronen fire ganger i kamper om tittelen, og vant igjen med den indiske stormesteren (2014), russeren Sergei Karjakin (2016), amerikaneren Fabiano Caruana (2018) og i desember 2021 dukket han opp som mester bedre enn glemsom.

Spillet mellom Niepomniashchi og Liren består av 14 runder og vil vare til 30. april, med mindre en av rivalene scorer 7,5 poeng tidligere. I tilfelle uavgjort, vil vinneren bli avgjort i Fast Track-sluttspillet 30. april.

Premiepotten er på to millioner euro. Vinneren får 60 prosent av det beløpet, taperen får 40 prosent.

Mandag er tredje dag i spillepausen.

AA, PAP

You may also like

Leave a Comment