Home » Verden ventet på Haalands debut, men helten var veldig annerledes [WIDEO] Fotball

Tilleggstid kom i andre omgang da Andy Robertson headet ballen fra et innkast i feltet. Skottens pasning ble møtt av Darwin Nunez, som økte Liverpools ledelse til 3-1.

se videoen
Widzew kom tilbake til første divisjon etter åtte år. «Han vil aldri gå alene igjen»

Uruguayaneren, som den engelske andreplass Benfica betalte €75 millioner pluss €25 millioner i bonuser, ble helten til Jürgen Klopps lag på sin debut. Og det handler ikke bare om det siste målet, scoret på Leicesters King Power Stadium lørdag ettermiddag.

Nunez var også en nøkkelfigur i handlingen i det 80. minutt. Så, etter et innlegg fra høyre, headet uruguayaneren ballen og Ruben Dias blokkerte skuddet med hånden. Selv om dommeren i utgangspunktet ikke dikterte en straff, var han ikke i tvil etter å ha analysert VAR. Mohamed Salah kom på elleveren, som komfortabelt beseiret Ederson og ga Liverpool en 2-1-ledelse.

Nunez, Liverpool-helt, Haalands skuffende debut

Nunez, som hadde reist blandede følelser etter forberedelsesperioden, var rask til å holde kjeft på kritikerne. Uruguayaneren kom inn som en erstatter for Roberto Firmino i det 60. minutt og viste en veldig god side. Fire minutter etter at han kom inn på banen kunne han score sitt første mål. Det kunne han, men i en-mot-en med keeper slo han Ederson i ansiktet.

Klopps spillere startet kampen bedre i Leicester. Liverpool var mer aktive og farlige i angrepet, noe som fikk utslag i det 21. minutt. Trent Alexander-Arnold scoret etter Salahs pasning. Englands forsvarere ble hjulpet av en rikosjett da ballen spratt av Nathan Ake på veien.

Den dyreste målvakten i fotballhistorien sies å spille for Napoli

Manchester City utlignet 20 minutter før kampslutt. I den enorme forvirringen i sekstenmeteren var Julian Alvarez smartest. Dette er en annen spiller som debuterte i den nye klubben i denne kampen. Den 22 år gamle forwarden ble Manchester City-spiller i januar, men har tilbrakt de siste månedene på lån hos River Plate, som er satt til å tjene mindre enn €20 millioner på salget av spilleren.

Mens både Nunez og Alvarez kan få ros etter debuten, kan det ikke sies noe godt om Erling Haalands prestasjon. Den tidligere Borussia Dortmund-spissen spilte en dårlig kamp og hadde store problemer med Virgil van Dijk som gjemte ham nesten hele kampen.

Robert Pich: Vi slapp inn to mål etter våre feilRobert Pich: Vi slapp inn to mål etter våre feil

Nordmannen kunne imidlertid ha scoret. Han kunne, men skuffet i det 34. minutt. I den første situasjonen kom Haaland godt overens med Robertson, men Adrians skudd avverget utenfor sekstenmeteren. Øyeblikk senere hadde nordmannen en enorm sjanse, men slo ballen urent og truet ikke i det hele tatt foran Liverpools mål.

Nordmannen skuffet i kampens siste handling. Skuddet fra utenfor feltet ble tatt av Phil Foden og ballen ble truffet av Adrian. Haaland tok igjen ham, men han traff tverrliggeren fra fem meters hold.

Dette er Liverpools 16. seier i Community Shield-kampen, en gang kjent som Charity Shield. Interessant nok er dette bare Klopps første triumf i denne kampen. Han tapte sine to siste kamper mot Arsenal (2020) og Manchester City (2019) på straffe.

Manchester City tapte den andre slike kampen på rad. For et år siden tapte Pep Guardiolas lag 1-0 for Leicester City.